wie zijn we

« Wij kunnen bieden wat supermarkten u niet kunnen bieden: SMAAK »

Onze visie

3 boerenfamilies uit Vlaams-Brabant

Baudouin, Luc, Tom en hun zonen Brecht en Tim zijn 3 boerenfamilies uit Vlaams-Brabant die pleiten voor duurzame en kringlooplandbouw met een korte keten. Samen willen ze kortsluitingen in de regio verder ontwikkelen en de kwaliteit en versheid van hun producten aanbieden aan consumenten die nieuwsgierig zijn naar een authentieke smaak.
Deze samenwerking van lokale producenten gaf leven aan « De Woudpoort » , een buurtplein naar hun beeld waar natuur, gezelligheid en authenticiteit regeren.

 

 

De Woudpoort

Elke zaterdag verandert het plein in een ontmoetingsplaats tussen consumenten en producenten. Op de markt kunnen consumenten de herkomst en weetjes van producenten bespreken door hun mandjes te vullen met verse en seizoensgebonden producten tegen een eerlijke prijs. In deze warme sfeer nodigen de boeren de kinderen uit om via verschillende activiteiten kennis te maken met de boerderijdieren.

Ook « De Woudpoort »  is een gebied met een uitzonderlijke natuur. Zoals de naam al doet vermoeden, is « De Woudpoort » een van de 6 aangrenzende poorten naar het Zoniënwoud, een bos dat opmerkelijk is vanwege zijn rijke biodiversiteit en majestueuze bomen.

Wie zijn we ?

Luc & Brecht
Fluyt

Luc en Brecht Fluyt bezitten momenteel ongeveer 15 hectare weiland en 5.000 m2 kassen met hun bedrijf Groenten van de Groeneweg
Sinds eind 2019 heeft de familie de verstandige keuze gemaakt om over te stappen op biologische landbouw. Het bedrijf is aangesloten bij een keuringsinstantie voor biologische certificering (TÜV Inegra).

Tom & Tim
Cockx

Tom is boer, ondernemer en vader van 2 kinderen.
In 2018 nam hij een veeboerderij over in Vossem, dat hij ombouwde tot een familiebedrijf. Tegenwoordig heeft de boerderij 4 runderrassen: Blonde d’Aquitaine, Au brac, Bazadaise en Limousin. Tom wordt bijgestaan ​​door zijn zoon Tim bij de afzet van vee.
Vader en zoon zetten zich door hun landbouwactiviteiten in om op een milieuvriendelijke manier te telen.

Baudouin de Troostembergh

Baudouin is 15 jaar ondernemer, vader van 5 kinderen en afkomstig uit het Hageland.
In 2014 startte hij Koedalhof: een boerderij van 50 ha met 20 rode runderen uit West-Vlaanderen, 60 schapen, een moestuin en kippen. Vandaag telt Koedalhof 320 actieve klanten uit Overijse, Hoeilaart, Tervuren en omstreken.