Suzanne van Home Bakery Suus heeft een passie voor gezonder bakken en bakt al haar hele leven. De laatste jaren heeft ze steeds meer boter, eieren en geraffineerde suikers achterwege gelaten en begon ze te experimenteren met glutenvrije baksels zonder geraffineerde suikers.
Zij kiest voor biologische grondstoffen, omdat deze smaakvoller zijn en respect voor het milieu een kernwaarde is in biologische voeding. Geen kleur-, geur- en smaakstoffen in de voeding en een eerlijke prijs voor boeren en telers.
Zij kiest voor duurzaamheid door met biologisch afbreekbare verpakkingen te werken en werkt enkel op bestelling om voedselverspilling tegen te gaan. Visitekaartjes maakt ze van gerecycled karton of papier met een stempel van natuurrubber. Ook composteert ze zelf en recycleert en upcycleert ze zoveel mogelijk.
Zij kiest zoveel mogelijk voor lokale Belgische producten om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Waarom grondstoffen van ver laten komen als er hier zulke mooie producten zijn?
Zij kiest voor plantaardige recepten omdat dat beter is voor mens en dier, voor natuur en milieu, voor lijf en leden.